Renata Chlumska som föreläsare

Foto: Anna Hållans

Foto: Anna Hållams

Den 5 maj 1999 lyckades Renata Chlumska som första svenska, och första tjeckiska, nå toppen av världens högsta berg Mount Everest, 8850 meter över havet. En sådan prestation innebär för de flesta höjdpunkten på en framgångsrik expeditionskarriär, men för Renata blev det snarare en språngbräda mot framtida projekt.

Renatas intresse för friluftsliv, resor och främmande länder väcktes tidigt och det var denna nyfikenhet som öppnade dörren till bergsklättring, men det var fler faktorer som gjorde att just hon lyckades.

-Vare sig det gäller bergsklättring eller annan idrott, karriären eller fritiden och inte minst inom företagsvärlden så är verktygen för att uppnå målet snarlika, säger Renata. Vikten av motiverade medarbetare, kommunikation, öppenhet, att kunna hantera förändringar, möten med det oväntade och att ha magnetiska mål är bara några av komponenterna
till att kunna förverkliga sina idéer.

Det handlar alltså inte om att vara en supermänniska, utan om vilken inställning man har, om att våga satsa och vilja tillräckligt mycket för att nå sina mål och uppfylla sina drömmar, menar Renata. Det är denna inställning, sina erfarenheter och mycket annat som hon delar med sig av, inte enbart som föreläsare utan även som färdledare och guide.

Renata vet också att gränsen mellan att lyckas eller misslyckas är skör och att framgång kräver mycket hårt arbete, engagemang och beslutsamhet. Självklart har Renata nya spännande äventyr på gång – nästa utmaning är rymden!

Renatas fysiska föreläsningar
Renatas digitala föreläsningar
Expeditioner

Renata Chlumska har utsetts till “Utmärkt talare” och Chefsnätverket Close och nominerats till Årets talare.

Sagt om Renata Chlumska som föreläsare:

Viktor Svensson, styrelseordförande och VD för Rejlers AB:

”Varje gång Renata har besökt ett av Rejlers 50 kontor efterlämnas lite extra mod, glädje och jävlar anamma! Vi är superglada över att ha ett långsiktigt samarbete med Renata”.

Roger Heikenström, affärsområdeschef på AJ Produkter

”Du konstaterar väldigt snabbt att det faktiskt är en stor skillnad på ”en föreläsning” och att möta Renata. Renata ger oss med sin närhet, tydlighet, humor, sårbarhet och charmfulla sätt en berättelse som efteråt nästan kändes som att det var vår egen. För oss gav det lilla men ack så kontinuerliga ”ett steg i taget” en summerad minnesbild från vårt möte och som vi bär med oss som en motivation när vi jobbar vidare med våra egna utmaningar, i livet så väl som på arbetet. För dig som önskar dig något mer än bara en föreläsning, lyssna på Renata och ta ditt nästa steg i livet.”

Joakim Van Hollebeke, VD på Moodhouse.se:

“Att lyckas med att fängsla ett gäng på 25 personer som redan har pratat om detta om och om igen är det verkligen inte alla som kan. Din energi har vi haft med oss under hela hösten och alla är numera så ödmjuka inför att alla kan lyckas bara man tror på det man gör! Vi vill starkt rekommendera alla företag stora som små att anlita Renata för att skapa just känslan som vi var ute efter: ”inget är omöjligt – du klarar mer än du tror!”

Anna Cederqvist, kommundirektör, Vara kommun:

“Oavsett om det handlar om att bestiga berg eller att förverkliga politiska mål så handlar ledarskapet om att konkretisera målet och bryta ner det i små delar. Förbereda sig och träna. Engagera, förankra och förtydliga vad målen betyder för alla som är med i expeditionen eller arbetslaget, allt för att alla ska kraftsamla för att nå ända fram eller ända upp. Renatas föreläsning inspirerade och engagerade alla våra ledare på ett tydligt med lättsamt sätt.”

Bland Renatas kunder märks också:
Husqvarna Group
Atlas Copco
LKAB
Tata TCS
Volvo
Ernst & Young
Ikea
Kiosked
Elmia
SKL
Handelsbanken
JLL
Sandvik
Ericsson
Aftonblandet
Fujitsu Siemens
Piteå Science Park
Astra Zeneka
Luleå Universitet
Skanska
BMS
Axfood
Saab
Länsförsäkringar
Spendrups
Wasa Kredit
PWC
Svenskt Näringsliv
Trygghetsrådet
Åre kommun
Landsting, skolor och föreningar

Renata Chlumska

Kämpandes uppför en brant isvägg på väg mot toppen av världens högsta berg. Ensam i kajaken mot piskande vågor på ett rytande Stilla havet. Eller, pressad till det yttersta av extrema krafter i en flygsimulator under förberedelserna till nästa utmaning. Resan till rymden. Man kan knappast leva bättre upp till Renatas eget konstaterande, att livet är ett äventyr.

Läs mer