På besök i Skåne

På torsdag kör jag ner till Malmö för att vara med på  presskonferens för MalmöGirot som körs för första gången i år. Arrangörerna till loppet har bland annat som ambitionen att få människor att må bättre, motverka våld och rasism och öka integrationen mellan olika grupper i samhället. Som ambassadör till MalmöGirot känns det viktigt att visa att det finns många fördelar med att cykla. Det är gränsöverskridande och ett enkelt sätt att ha roligt tillsammans. Jag ser även fram emot att få lite mer info om bana men vet redan nu att det kommer finnas flera olika sträckor att välja på att alla känner att dom kan vara med, stora som små. MalmöGirot kommer köras den 24 maj och jag ser fram emot cykla i Malmö igen där mitt intresse för just cykling föddes för många, många år sedan.

Och just det, förutom cykelhjälm och träningskläderna som ska med så är även Li Vess kavajen upphängd och skorna putsade för till helgen, tillsammans med Fredrik Lindström, gästar jag Robins. Programmet sänds på lördag i SVT1 kl 21.00 så missa inte det!

Robins

Renata Chlumska

Kämpandes uppför en brant isvägg på väg mot toppen av världens högsta berg. Ensam i kajaken mot piskande vågor på ett rytande Stilla havet. Eller, pressad till det yttersta av extrema krafter i en flygsimulator under förberedelserna till nästa utmaning. Resan till rymden. Man kan knappast leva bättre upp till Renatas eget konstaterande, att livet är ett äventyr.

Läs mer