Nyheter

På topplistan

Denna månad ser jag fram emot att dels vara med på Vildmarsmässan där jag föreläser på Äventyrscenen både på fredagen och söndagen. Kolla in Vildmarksmässans sajt så får du se allt spännande som händer helgen den 11-13 mars.

Helgen efter sedan är det dags för Sweden Bike Expo – årets kanske största cykelhändelse! Där föreläser jag också men med fokus på mina cykeläventyr – tider hittar du här.

Sedan väntar en spännande jobbresa till Hong Kong och eftersom jag aldrig varit där tidigare ser jag extra fram emot att få besöka denna del av Kina. Resten av tiden är mesta dels fylld med föreläsningar för bland annat företag, skolor och föreningar och jag kommer även besöka Växjö, Kalmar, Åre och Stockholm innan månaden är slut.

Och så har jag fått reda på att jag rankats som världens 16:e främsta nu levande äventyrskvinna – ganska häftigt om jag får säga det själv!

Renata Chlumska

Kämpandes uppför en brant isvägg på väg mot toppen av världens högsta berg. Ensam i kajaken mot piskande vågor på ett rytande Stilla havet. Eller, pressad till det yttersta av extrema krafter i en flygsimulator under förberedelserna till nästa utmaning. Resan till rymden. Man kan knappast leva bättre upp till Renatas eget konstaterande, att livet är ett äventyr.

Läs mer