Uppladdning inför nästa års expedition!

Nästa år bär det av på ett fantastiskt äventyr till ett av mina absoluta favorit berg – Kilimanjaro!
Kilimanjaro var det andra berget min resa mot Seven Summits och det berg som jag varit på flest gånger, över tio toppbesök har det hunnit bli. Och förhoppningsvis får jag stå där även nästa år i juni då det är dags för Ahkkas och 4goods ”all women´s” expedition till Afrikas högsta berg. I början av september träffade var jag med på 4goods årliga Mountaincamp i underbara Ramundberget och några veckor sedan hade vi vår första träningsträff hos Expeditionsresor, som är arrangören, i Stockholm för att lära känna varandra lite bättre, gå igenom utrustningen och träna ihop. Det blev en superbra dag och alla är så förväntansfulla inför det äventyr som vi har framför oss. Och även jag, fastän jag varit där så många gånger tidigare, ser verkligen fram emot dels själva resan men även de månader av planering och förberedelser som vi har framför oss.

Renata Chlumska

Kämpandes uppför en brant isvägg på väg mot toppen av världens högsta berg. Ensam i kajaken mot piskande vågor på ett rytande Stilla havet. Eller, pressad till det yttersta av extrema krafter i en flygsimulator under förberedelserna till nästa utmaning. Resan till rymden. Man kan knappast leva bättre upp till Renatas eget konstaterande, att livet är ett äventyr.

Läs mer